Mei-zing-festival in Hoftheater Raalte (9 mei)

 

Meezing-korenavond met vier verschillende koren: Eigen Wiese, Stroatkjals, Roalter Jongs en Aan Lager Wal zingen bekende nummers, waarbij de songtekst vanaf een groot scherm mee te zingen is! Tijdens deze avond zijn er meerdere optredens te zien in de theaterzaal en foyer van het HOFtheater. Aan het eind van de avond zal er ook met alle vier de koren tezamen gezongen worden!

De koren

Eigen Wiese
Eigen Wiese is een enthousiast vrouwenkoor uit Raalte, bestaande uit 55 leden die het heerlijk vinden te zingen en dit ook graag aan anderen laten horen. Ze hebben een uitgebreid repertoire van vrolijke meezingers tot gevoelige luisterliedjes.

Roalter Jongs
Dit mannenkoor uit Raalte telt 49 man. Van de 130 liederen die de Roalter Jong’s op het repertoire hebben, is zo’n twintig procent ‘shanty’, oftewel piratenliederen. De rest van de liederen zijn voornamelijk populaire Nederlandse, Duitse en Engelse liederen.

Stroatkjals
Voor de volledigheid, een korte omschrieving van oonszelf: Een koor Luttenberg van 22 Kjals en één deerne. De Stroatkjals worden begeleid door een accordeon, een grote trom, een kleine snaredrum, een scheepsklok, een schellenring en een klepperklomp. Het repertoire bestaat uit bijna 100 nummers, waaronder Oudhollandse liedjes, zeemansliederen en medleys.

Aan Lager Wal
Vanuit het hoge noorden komt het koor Aan Lager Wal naar Raalte. Dit koor uit het Friese dorp Hurdegaryp heeft 45 leden en wordt geleid door een vrouw. Het koor heeft een repertoire opgebouwd bestaande uit echte Shantysongs, leuke zeemansliederen en een aantal fijne meezingers.

Entreekaarten kunt u (hier) bestellen via de website van het Hoftheater.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.