Zondag 25 juni 2023 20e Straatkorenfestival “Het Musicale Landleven”

 

 

Geslaagd laatste straatkorenfestival in Luttenberg.

De Stroatkjals uit Luttenberg kunnen weer terug zien op een geslaagd Straatkorenfestival. Het festival wat voor de 20e keer is gehouden in het centrum van Luttenberg.

Om 12.45 startte het organiserende koor de Stroatkjals met een optocht om de koren naar de locatie te begeleiden voor hun eerste optredens. Het programma zat weer strak in elkaar en kreeg elk koor 3 keer de gelegenheid  hun kunnen aan het publiek te tonen op de verschillende terrassen bij de Luttenbergse horeca. Ondanks het heel warme weer was de publieke belangstelling goed en genoot volop van de 7 koren en liet dit ook regelmatig blijken door een gul applaus. Ook de drumband van Cecilia uit Raalte en het kinderkoor The Sinings Stars uit Luttenberg die op een mooie plek aan het begin van de Butzelaarstraat stonden konden rekenen op grote belangstelling en gul applaus.

De standhouders op de braderie en de rommelmarkt konden rekenen op  belangstelling en hadden niets te klagen, de verkoop liep redelijk goed gezien het aantal met tasjes lopende mensen.

Tijdens de optredens van de koren kon het publiek ook genieten van een aantal voorstellingen van het trekkerdansen op de kerkweide onder leiding van Ineke Korenromp.  Voor de kinderen was er een ballonvrouw die i.p.v. ballonfiguren maken, de kinderen voorzien van een mooi geschminkt gezicht. Ook de goochelaar had over belangstelling niet klagen.

Even na 5 uur in de middag kwam er met de samenzang, van 3 Nederlandstalige nummers, gezongen door de 7  aanwezige koren weer een einde aan een geslaagd straatkorenfestival. Een straatkorenfestival wat al jaren een vaste plek op de agenda van velen heeft is mede mogelijk is gemaakt door sponsoren, bijdrages van het gemeentelijke cultuurfonds en het Roelofs-Dijkslag fonds. Na de samenzang bleef het nog lang gezellig bij de plaatselijke horeca die inspeelde op de belangstelling door voor nog enkele uurtjes vertier te zorgen.

Helaas is dit voor het organiserende koor De Stroatkjals, de laatste keer dat zij het festival hebben georganiseerd. Helaas komt er dus een einde aan een mooie traditie in het dorp.

De Stroatkjals blijven echter gewoon met hun gezang doorgaan en u zult het zeker nog regelmatig tegen kunnen komen met hun gezellige muziek om het publiek te vermaken.

_______________________________________________________________

Noot voor redactie:

Voor meer info:

H. Korenromp

06-53521048

www.stroatkjals.nl

info@stroatkjals.nl