[FOTO’S] Gezelligheid troef op 14de Straatkorenfestival

We hebben inmiddels alweer de 14e editie van het straatkorenfestival achter de rug. Hoewel deze editie een aangepast programma had in verband met de brand bij Veevoerderfabrikant Booijink, was het er zeker niet minder gezellig dan andere jaren. Vele mensen brachten een bezoekje aan Luttenberg waar maar liefst 10 koren te bewonderen waren. Daarnaast waren er enkele straattheater acts, een koetsentocht en een heuse BromBQ.

De koren kwamen uit de gehele regio en ook dit jaar weer van over de grens. Zo waren er te beluisteren, popkoor X-Cream uit Balkbrug, shantykoor ‘d Iesselsingers uit Deventer, mannenkoor De Schuytenvaerders uit Tubbergen, gemengd koor De Iselanders uit Zwolle, allroundkoor Kiek an uit Varseveld, mannenkoor De Dickningergeuzen uit De Wijk, vrouwenkoor de Feanwiven uit Heerenveen, Met Hart en Smart uit Nijverdal en mannenkoor De Hoogstede Heimat Singers uit Hoogstede Duitsland. Bron tekst: Parel van Salland.

Via deze weg willen we alle bezoekers bedanken voor de belangstelling en alle sponsoren en vrijwilligers voor hun steun bij opnieuw een prachtig evenement!

Straatkorenfestival 2015 gaat door!

Straatkorenfestival 2015 gaat ondanks de brand die vrijdagavond en nacht woedde bij maalderij Booijink (1 van onze hoofdsponsors) gewoon door. Dat hebben we in samenspraak met de familie Booijink, de brandweer en de gemeente besloten. Het programma is wel wat aangepast.

Aangezien het festival plaatsvindt op de Butzelaarstraat, waaraan ook het door brand getroffen pand van Booijink is gevestigd, moeten er wat wijzigingen worden doorgevoerd. Normaal gesproken staat er een terras voor de maalderij, maar dat is nu niet meer mogelijk. We gaan er ondanks alles een mooi feest van maken en heten u daarom morgen, 28 juni 2015, van harte welkom in ons mooie dorp Luttenberg. De enige Parel Van Salland.

UPDATE:De Butzelaarstraat, een verbindingsweg tussen het Historisch Landbouwfestival van Museum De Laarman en het straatkorenfestival, is inmiddels weer vrijgegeven voor gebruik.

[FOTO’S] 13de editie van het Straatkorenfestival ondanks de weersomstandigheden toch een succes

Voor de Stroatkjals en de 9 uitgenodigde koren was de 3de editie van het Straatkorenfestival ondanks de weersomstandigheden toch een succes!

De deelnemende koren dit jaar waren: De Dickninger Geuzen, De Feanwiven, De Kamper Koggezangers, Hoogsteder Heimat Sänger, Heerlijk Leed, Popkoor Puur, Germaniakoor, De Laatste Snik, Spoorkoor Op Stoom en De Stroatkjals zelf.

Een fotoverslag (per uur) door Wilco Hutten:

13.00 – 14.00u

14.00 – 15.00u

15.00 – 16.00u

16.00 – 17.00u

Mei-zing-festival in Hoftheater Raalte (9 mei)

 

Meezing-korenavond met vier verschillende koren: Eigen Wiese, Stroatkjals, Roalter Jongs en Aan Lager Wal zingen bekende nummers, waarbij de songtekst vanaf een groot scherm mee te zingen is! Tijdens deze avond zijn er meerdere optredens te zien in de theaterzaal en foyer van het HOFtheater. Aan het eind van de avond zal er ook met alle vier de koren tezamen gezongen worden!

De koren

Eigen Wiese
Eigen Wiese is een enthousiast vrouwenkoor uit Raalte, bestaande uit 55 leden die het heerlijk vinden te zingen en dit ook graag aan anderen laten horen. Ze hebben een uitgebreid repertoire van vrolijke meezingers tot gevoelige luisterliedjes.

Roalter Jongs
Dit mannenkoor uit Raalte telt 49 man. Van de 130 liederen die de Roalter Jong’s op het repertoire hebben, is zo’n twintig procent ‘shanty’, oftewel piratenliederen. De rest van de liederen zijn voornamelijk populaire Nederlandse, Duitse en Engelse liederen.

Stroatkjals
Voor de volledigheid, een korte omschrieving van oonszelf: Een koor Luttenberg van 22 Kjals en één deerne. De Stroatkjals worden begeleid door een accordeon, een grote trom, een kleine snaredrum, een scheepsklok, een schellenring en een klepperklomp. Het repertoire bestaat uit bijna 100 nummers, waaronder Oudhollandse liedjes, zeemansliederen en medleys.

Aan Lager Wal
Vanuit het hoge noorden komt het koor Aan Lager Wal naar Raalte. Dit koor uit het Friese dorp Hurdegaryp heeft 45 leden en wordt geleid door een vrouw. Het koor heeft een repertoire opgebouwd bestaande uit echte Shantysongs, leuke zeemansliederen en een aantal fijne meezingers.

Entreekaarten kunt u (hier) bestellen via de website van het Hoftheater.