Het is zover, de 11de editie van het Straatkorenfestival!

De Butzelaarstraat in Luttenberg zal zondag 24 juni vervult zijn met muziek. In het centrum van het dorp wordt de elfde editie van het straatkorenfestival ‘Het Musicale Landleven’ gehouden. Tien koren zullen hun liederen ten gehore brengen.
Het straatkorenfestival is de laatste jaren flink gegroeid. Waar het evenement in de beginjaren ‘slechts’ vier podia had en vijf deelnemende koren, zijn er nu tien koren vertegenwoordigd op vijf verschillende podia. De koren komen uit de gehele regio. Een volledig en gedetailleerd overzicht vindt u hier. Het festival zal echter niet compleet zijn zonder deelname van De Stroatkjals. Het Luttenbergse koor dat ieder jaar verantwoordelijk is voor de organisatie van het festival.

Het Musicale Landleven begint zondag 24 juni om 12.45 uur, wanneer de koren samen zingend de berg afkomen en naar de diverse podia begeleidt worden. Rondom het festival wordt een braderie in landlevenstijl gehouden. Daar oude ambachten te zien zijn en ook zullen diverse bedrijven hun producten demonstreren en tentoonstellen. Er hebben zich ruim zeventig standhouders aangemeld.

Het geheel zal verder worden omlijst met diverse straattheateracts, een waarzegster, een verhalenvertelster, een ballonentertainer en natuurlijk voor de kinderen een kinderboerderij en een springkussen. Ook zal een schapendrijver tonen hoe met een bordercollie schapen worden gedreven. Tevens kunnen bezoekers met de paardenkoets een rit door het dorp maken.

Rond 17.00 uur wordt het festival afgesloten. Wanneer de tien deelnemende koren gezamenlijk nog een aantal liederen ten gehore brengen.

De entree voor het festival is gratis. Daarnaast zijn er geen parkeerkosten.Ook wordt er deze dag bij landbouwmuseum De Laarman in Luttenberg een historisch festival georganiseerd.

Voor meer informatie:
herman@stroatkjals.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.