Categorie archief: Korenfestival

[FOTO’S] Gezelligheid troef op 14de Straatkorenfestival

We hebben inmiddels alweer de 14e editie van het straatkorenfestival achter de rug. Hoewel deze editie een aangepast programma had in verband met de brand bij Veevoerderfabrikant Booijink, was het er zeker niet minder gezellig dan andere jaren. Vele mensen brachten een bezoekje aan Luttenberg waar maar liefst 10 koren te bewonderen waren. Daarnaast waren er enkele straattheater acts, een koetsentocht en een heuse BromBQ.

De koren kwamen uit de gehele regio en ook dit jaar weer van over de grens. Zo waren er te beluisteren, popkoor X-Cream uit Balkbrug, shantykoor ‘d Iesselsingers uit Deventer, mannenkoor De Schuytenvaerders uit Tubbergen, gemengd koor De Iselanders uit Zwolle, allroundkoor Kiek an uit Varseveld, mannenkoor De Dickningergeuzen uit De Wijk, vrouwenkoor de Feanwiven uit Heerenveen, Met Hart en Smart uit Nijverdal en mannenkoor De Hoogstede Heimat Singers uit Hoogstede Duitsland. Bron tekst: Parel van Salland.

Via deze weg willen we alle bezoekers bedanken voor de belangstelling en alle sponsoren en vrijwilligers voor hun steun bij opnieuw een prachtig evenement!

[FOTO’S] 13de editie van het Straatkorenfestival ondanks de weersomstandigheden toch een succes

Voor de Stroatkjals en de 9 uitgenodigde koren was de 3de editie van het Straatkorenfestival ondanks de weersomstandigheden toch een succes!

De deelnemende koren dit jaar waren: De Dickninger Geuzen, De Feanwiven, De Kamper Koggezangers, Hoogsteder Heimat Sänger, Heerlijk Leed, Popkoor Puur, Germaniakoor, De Laatste Snik, Spoorkoor Op Stoom en De Stroatkjals zelf.

Een fotoverslag (per uur) door Wilco Hutten:

13.00 – 14.00u

14.00 – 15.00u

15.00 – 16.00u

16.00 – 17.00u

[FOTO’S] 12de editie van het Straatkorenfestival een geweldig succes

Voor de Stroatkjals en de 9 uitgenodigde koren was de 12de editie van het Straatkorenfestival een geweldig succes! De weergoden werkten dit jaar wel mee en dat zorgde voor een recordaantal bezoekers op de Butzelaarstraat in Luttenberg.

De deelnemende koren dit jaar waren: Mannenkoor De Eemvaarders uit Amersfoort, Op Stoom uit Woudenberg, Mannenkoor Germania uit Heeten, shantykoor De Bêkezangers uit Bathmen, smartlappenkoor De Laatste Snik uit Zuidlaren, Heerlijk Leed uit Emmen, Popkoor Puur uit Haarle, mannenkoor De Hoolter Korhanen en dameskoor de Hoolter Deerns uit Holten en De Stroatkjals zelf.

Een fotoverslag (per uur) door Wilco Hutten:

12.00 – 13.00u

13.00 – 14.00u

14.00 – 15.00u

15.00 – 16.00u

16.00 – 17.00u

17.00 – 18.00u

Het is zover, de 11de editie van het Straatkorenfestival!

De Butzelaarstraat in Luttenberg zal zondag 24 juni vervult zijn met muziek. In het centrum van het dorp wordt de elfde editie van het straatkorenfestival ‘Het Musicale Landleven’ gehouden. Tien koren zullen hun liederen ten gehore brengen.
Het straatkorenfestival is de laatste jaren flink gegroeid. Waar het evenement in de beginjaren ‘slechts’ vier podia had en vijf deelnemende koren, zijn er nu tien koren vertegenwoordigd op vijf verschillende podia. De koren komen uit de gehele regio. Een volledig en gedetailleerd overzicht vindt u hier. Het festival zal echter niet compleet zijn zonder deelname van De Stroatkjals. Het Luttenbergse koor dat ieder jaar verantwoordelijk is voor de organisatie van het festival.

Het Musicale Landleven begint zondag 24 juni om 12.45 uur, wanneer de koren samen zingend de berg afkomen en naar de diverse podia begeleidt worden. Rondom het festival wordt een braderie in landlevenstijl gehouden. Daar oude ambachten te zien zijn en ook zullen diverse bedrijven hun producten demonstreren en tentoonstellen. Er hebben zich ruim zeventig standhouders aangemeld.

Het geheel zal verder worden omlijst met diverse straattheateracts, een waarzegster, een verhalenvertelster, een ballonentertainer en natuurlijk voor de kinderen een kinderboerderij en een springkussen. Ook zal een schapendrijver tonen hoe met een bordercollie schapen worden gedreven. Tevens kunnen bezoekers met de paardenkoets een rit door het dorp maken.

Rond 17.00 uur wordt het festival afgesloten. Wanneer de tien deelnemende koren gezamenlijk nog een aantal liederen ten gehore brengen.

De entree voor het festival is gratis. Daarnaast zijn er geen parkeerkosten.Ook wordt er deze dag bij landbouwmuseum De Laarman in Luttenberg een historisch festival georganiseerd.

Voor meer informatie:
herman@stroatkjals.nl