Categorie archief: Optredens

Mei-zing-festival in Hoftheater Raalte (9 mei)

 

Meezing-korenavond met vier verschillende koren: Eigen Wiese, Stroatkjals, Roalter Jongs en Aan Lager Wal zingen bekende nummers, waarbij de songtekst vanaf een groot scherm mee te zingen is! Tijdens deze avond zijn er meerdere optredens te zien in de theaterzaal en foyer van het HOFtheater. Aan het eind van de avond zal er ook met alle vier de koren tezamen gezongen worden!

De koren

Eigen Wiese
Eigen Wiese is een enthousiast vrouwenkoor uit Raalte, bestaande uit 55 leden die het heerlijk vinden te zingen en dit ook graag aan anderen laten horen. Ze hebben een uitgebreid repertoire van vrolijke meezingers tot gevoelige luisterliedjes.

Roalter Jongs
Dit mannenkoor uit Raalte telt 49 man. Van de 130 liederen die de Roalter Jong’s op het repertoire hebben, is zo’n twintig procent ‘shanty’, oftewel piratenliederen. De rest van de liederen zijn voornamelijk populaire Nederlandse, Duitse en Engelse liederen.

Stroatkjals
Voor de volledigheid, een korte omschrieving van oonszelf: Een koor Luttenberg van 22 Kjals en één deerne. De Stroatkjals worden begeleid door een accordeon, een grote trom, een kleine snaredrum, een scheepsklok, een schellenring en een klepperklomp. Het repertoire bestaat uit bijna 100 nummers, waaronder Oudhollandse liedjes, zeemansliederen en medleys.

Aan Lager Wal
Vanuit het hoge noorden komt het koor Aan Lager Wal naar Raalte. Dit koor uit het Friese dorp Hurdegaryp heeft 45 leden en wordt geleid door een vrouw. Het koor heeft een repertoire opgebouwd bestaande uit echte Shantysongs, leuke zeemansliederen en een aantal fijne meezingers.

Entreekaarten kunt u (hier) bestellen via de website van het Hoftheater.

Moonlight Shopping

Vrijdag 14 december hebben wij ons steentje bijgedragen aan de 7de editie van Moonlight Shopping te Luttenberg. Ondanks het regenachtige weer werd ook deze editie weer goed bezocht.

Er werd wederom gekozen voor dezelfde locatie als vorig jaar, het kerkplein, het plein voor Elckerlyc en er wordt gebruik gemaakt van een gedeelte van de Butzelaarstraat.

Bij deze editie van Moonlight Shopping werd er wederom een kerstsfeer gecreëerd op het plein in Luttenberg, waar zo’n 20 standhouders kramen met allerlei kerstartikelen komen te staan. Zo had de horeca een paar stands waar een soort ‘pruuverieje’ werd gehouden en er waren er tal van stands die kerstartikelen verkochten. Het koor Palet en wij zorgden voor de muzikale omlijsting.


Foto Agnes Koggel

Picknick op de Boerschop

Zondag 10 juni 2012 treden we op op de eerste editie van ‘Picknick op de Boerschop’. De ondertitel van dit evenement maakt al wat meer duidelijk: ‘Luttenberg op z’n best’. Het wordt een evenement bij de Boerschop waarbij alles wat Luttenberg te bieden heeft centraal staat. En dat gecombineerd met veel vermaak voor het hele gezin, kinderactiviteiten, demonstraties en veel livemuziek. Een deel overdekt, een deel in de open lucht.

Voor meer informatie, kijk op http://www.picknickopdeboerschop.nl/